Karta Kretanja brodova u realnom vremenu!

25. lipnja Dan pomoraca

Svjetska pomorska organizacija (IMO) 25. lipnja obilježava kao Dan pomoraca. 

https://www.imo.org/en/About/Events/Pages/Day-of-the-Seafarer-2021.aspx

Prošle godine organizirana je na svjetskoj razini simbolična akcija “Ships Sound Their Horns” kada su u podne 25. lipnja svi brodovi uključili svoje sirene i time skrenuli pozornost na probleme pomoraca koje je prouzročila pandemija COVID-19.

Novi sojevi virusa se i dalje razvijaju i pomorci na svjetskoj razini i dalje imaju problema s redovitim smjenama, prelascima granica…

Stoga međunarodna zajednica (IMO, ICS, FONASBA…) podržava ponavljanje ove kampanje kao simboličan način podsjećanja na važnost pomoraca kao i međunarodne pomorske trgovine za globalno gospodarstvo i dobrobit svih stanovnika.

Udruga pomorskih agenata Hrvatske pokrenula je incijativu na lokalnoj razini i s Lučkom upravom Rijeka i Lučkom kapetanijom Rijeka dogovorila suradnju u ovogodišnjoj kampanji.

Lučka uprava obavijestila je sve brodove koji su na stalnom vezu u Rijeci (jahte, brodove svojih koncesionara itd), a Udruga pomorskih agenata je preko svojih članica proslijedila informaciju i poziv na sudjelovanje brodovima u riječkoj luci.