Karta Kretanja brodova u realnom vremenu!

“APL California” na sidru jugozapadno od Suska čeka utorak i dolazak u Rijeku

U subotu smo izvijestili da je kontejnerska matica “APL California” potpuno van rasporeda obavila pretovar u lukama Koper i Trst te već u subotu u najavi imala Rijeku, ali tek za utorak pa je tako u trenutku pisanja ovog teksta brod na sidru jugozapadno od otoka Suska, vjerojatno do utorka.

Razlog odstupanju od ustaljenog rasporeda leži u činjenici što je brod prilikom dolaska u Sredozemlje preskočio luku na Malti te direkzno išao za Koper, a zatim i u Trst, gdje je već do subote prijepodne bio spreman za plovidbu prema Rijeci.

Brodar je htio odmah riješiti i Rijeku, međutim iz Rijeke je stigla odbijenica iz razloga što bi ovaj nenadani dolazak iznenadio subjekte zadužene za transport kontejnera te do odlaska broda ne bi stigli kontejneri namijenjeni izvozu.

Odlazak broda bez tih kontejnera, značio bi da će idući brod “Ever Superb” otići iz Rijeke dobrano nakrcan. Još je veći problem što bi se nakupili troškovi skladištenja kontejnera koji moraju čekati još sedam dana pa bi definitivno bilo nezadovoljnih korisnika.

Stoga je logičniji potez bio odbiti brod nego forsirati posao bez mogućnosti njegove realizacije na zadovoljstvo svih sudionika.