Karta Kretanja brodova u realnom vremenu!

“Bijeli Svetac” isplovio na svoje posljednje putovanje

S Gata V barske luke, u nedjelju je u 17 sati, praćen brojnim nautičarima koji su fotoaparatima i kamerama bilježili ovaj trenutak, na svoj posljednji vijađ isplovio trajekt “Sveti Stefan 2” AD Barske plovidbe.

Pod zapovjedništvom kapetana Ljuba Pekića, posada od 14 članova, koliki je sigurnosni minimum, iduća dva i pol dana preplovit će na trajektu 700 nautičkih milja, sve do Turske.

Tamo će, u Alijagi, “Bijeli Svetac” kako su ga svi u Baru zvali, okončati svoj život u rezalištu kao staro željezo. Na istom mjestu skončao je i njegov prethodnik u floti barskog brodara, “Crveni Svetac”.

Zbog nemogućnosti obnavljanja klase od strane klasifikacijskog društva Bureau Veritas, “Sveti Stefan 2” je početkom prosinca prošle godine okončao plovidbu na liniji Bar-Bari koju je držao otkako je kupljen, od 2003. godine, a plovio je i za Anconu.

Trajektna linija između Crne Gore i Italije, shodno nedavnom sporazumu menadžmenta Barske plovidbe i hrvatske Jadrolinije, bit će obnovljena 18. svibnja kada iz Barija za Bar isplovljava trajekt “Dubrovnik” riječkog brodara, piše Pomorac.

Foto: Plovidba.me