Karta Kretanja brodova u realnom vremenu!

Brodari, špediteri i pomorski agenti ključni za riječki prometni pravac

Osnaživanje riječkoga prometnog pravca bilo je u prvom planu proširene sjednice Vijeća strukovne skupine brodara i pomorskih agencija HGK Županijske komore u Rijeci, 15. ožujka. Brodari, pomorski agenti, špediteri – svi u lancu morali bi djelovati besprijekorno.

Zbog toga se i ukazala digitalizacija – zamjena papira elektroničkim dokumentima posebno je važna u kontejnerskom prometu, pojašnjava Rajko Badurina iz tvrtke “Sarda”. “Uglavnom se radi o tome da podaci moraju doći kod agenata i drugih stranaka koje manipuliraju robom da bi se sve moglo ubrzati. To je ubrzanje svih procedura koje uglavnom zahtijevaju puno vremena i sinkroniziranje ovisi o puno koraka”, tumači Badurina.

Bit će tu i novih zapošljavanja, a krajnji korisnik – zbog konkurencije – mora biti zadovoljan, kako bi riječki prometni pravac bio na još boljem glasu. Tom dobrom glasu veliki obol daje i “Jadrolinija”. “Očekuju se raspisi natječaja za koncesijske linije i mi očekujemo da ćemo biti uspješni i pobijediti, i da ćemo zaposliti kompletnu flotu i sve naše pomorce”, kaže prvi čovjek brodara Alan Klanac.

“Ne očekujem konkurenciju u smislu velikih mediteranskih brodara jer su i njihovi brodovi spremni i na tržištu vlada pozitiva i oni ulažu u svoje linije. Naša flota je spremna, naši ljudi su spremni, mislim da smo u tom dijelu najbolji na hrvatskom dijelu Jadrana i mislim da ćemo iz tog razloga imati uspjeh”, optimističan je Klanac.

Vijeću koje čak ima i seniorski ekspertni tim moramo vjerovati da optimizam ima i pokriće, javlja Radio Rijeka.