Karta Kretanja brodova u realnom vremenu!

Brodogradilište Viktor Lenac i Wartsila će izrađivati module za pročišćavanje balastnih voda

U suradnji sa svjetskim liderom za razvoj naprednih tehnoloških rješenja na tržištu morskog brodarstva u brodogradilištu Viktor Lenac će se izrađivati moduli za pročišćavanje balastnih voda. Partnerstvo sa kompanijom Wartsila svrstalo je riječki škver u uski krug vodećih svjetskih brodogradilišta koja su stekla referencu za realizaciju takvih složenih projekata.

U Viktoru Lencu uspješno su prošle godine na tri ruska broda instalirali Wartsiline uređaje za pročišćavanje balastnih voda i vrhunskom kvalitetom izvedbe zadobili povjerenje vodeće svjetske kompanije za razvoj naprednih tehnoloških rješenja na tržištu morskog brodarstva. Wartsilini moduli za pročišćavanje balastnih voda od ove će se godine izrađivati u riječkom škveru. Wartsila će dostavljati svoju opremu i tehničku dokumentaciju, a Viktor Lenac će izrađivati gotove module spremne za ugradnju u brodove. Gotovi sustavi poslije će se u Lencu ugrađivati u brodove ili će se transportirati u neko drugo brodogradilište po brodarevom izboru.

Nakon tri uspješno odrađene prošlogodišnje instalacije naprednih sustava za pročišćavanje balastnih voda brodogradilište Viktor Lenac već se kao provjeren partner svrstalo u uski krug vodećih svjetskih brodogradilišta koja su stekla referencu za realizaciju takvih složenih projekata.

“Veliko je priznanje biti odabran za partnera od strane vodeće tehnološke kompanije kao što je Wartsila. To puno govori o tome što Viktor Lenac danas predstavlja u svjetskoj remontnoj brodogradnji.” – kaže Aljoša Pavelin, predsjednik Uprave i glavni izvršni direktor Viktor Lenca.

Strateškim partnerstvom sa Wartsilom Viktor Lenac pojačava svoju vidljivost na globalnom tržištu instalacija sustava za pročišćavanje balastnih voda, a potpisani ugovor o suradnji znači da će se cjelokupna usluga pružati na jednome mjestu prema specifičnim zahtjevima tržišta.

“Čast nam je i zadovoljstvo potpisati ovaj ugovor sa našim dugogodišnjim partnerom Viktorom Lencem, brodogradilištem na koje brodovlasnici gledaju s respektom i povjerenjem. Za Wartsilu je ovo prirodna evolucija kojom upotpunjujemo našu ponudu. Cilj je ovog ugovora značajno pojednostavniti i ubrzati sveukupni poslovni proces na zadovoljstvo naših zajedničkih klijenata – od ugovaranja posla do realizacije projekta. Potpis na ovom ugovoru znači samo prvi korak prema zajedničkom uspjehu.”- izjavio je u ime Wartsile Giampiero De Cubelis, generalni direktor za razvoj prodaje i projekata za tržište Južne Europe i Afrike.

Tržište ugradnje sustava za pročišćavanje balastnih voda (Ballast Water Treatment Systems) tek počinje rasti, a pravi uzlet očekuje se idućih godina. U rujnu ove godine će na snagu stupiti Konvencija o nadzoru i upravljanju brodskim balastnim vodama koja predviđa da u periodu od 2019. do 2021. godine brodari moraju instalirati sustave za pročišćavanje otpadnih voda. Imajući u vidu propise američke Obalne straže i smjernice skupine G8 o provedbi Konvencije o nadzoru i upravljanju brodskim balastnim vodama, koji se vode paralelno s postojećim pravilima Međunarodne pomorske organizacije, potražnja za instalacijama BWMS sustava još će se povećati.

Wartsila je finska multinacionalna kompanija koja u više od 200 podružnica u više od 70 zemalja širom svijeta zapošljava 18.000 ljudi. Prošle godine ostvarila je prihode u iznosu od 4,8 milijardi eura. Svjetski su lider za razvoj naprednih tehnoloških rješenja na tržištu morskog brodarstva.

Brodogradilište Viktor Lenac vodeće je remontno brodogradilište na Mediteranu, specijalizirano za složene preinake plovila i gradnju offshore objekata. U svjetskoj brodarskoj zajednici prepoznato je kao pouzdan partner koji isporučuje vrhunsku kvalitetu, na siguran način i na vrijeme, navodi se u priopćenju za medije. koje prenosi stranica Fiuman.