Karta Kretanja brodova u realnom vremenu!

“Carnival Horizon” napustio matično brodogradilište, na prvom putovanju stići će i u Dubrovnik

“Carnival Horizon” najnovije je ime u floti Carnival Cruisesa , a upravo u trenutku dok ovo pišemo, brod punom snagom juri prema luci svog prvog putovanja, Barceloni.

Izgrađen je u Fincantieriju u Margheri ove godine. Njegova izgradnja stajala je 800 milijuna dolara. Kuma mu je američka rapperica, pjevačica i glumica Dana Elaine Owens, poznatija po umjetničkom imenu Queen Latifah.

Na 322 metra dužine i 37 širine, smješteno je 14 paluba, od kojih je na 12 raspoređeno 1.965 kabina u koje može stati preko 4.000 putnika i gotovo 1.500 članova posade. Cijeli jedan grad na vodi.

A da bi se gosti u “gradu” osjećali ugodno, na raspolaganju imaju multiplex kino čiji se ekran proteže na 3 palube. Ljubitelji adrenalina posjetit će Skyride – roller coaster koji se prolazi biciklom. Brod posjeduje sve za savršen odmor pa tako nudi smještaj i u tzv. Havana kompleksu kabina koje imaju svoj bazen, predsoblje i bar.

Na prvo putovanje “Carnival Horizon” kreće 2. travnja, s 13-dnevnim sredozemnim krstarenjem prilikom kojeg će 8.travnja tići i u Dubrovnik.

Europska turneja kratko će trajati, jer je brod namijenjen zapravo kstarenju Karibima pa ga već 9. svibnja očekuje repozicioniranje. Krenut će iz Barcelone za New York gdje se očekuje 23. svibnja, a 24. svibnja uslijedit će i prva kraća karipska dionica od New Yorka do Bermude.