Karta Kretanja brodova u realnom vremenu!

Dan karijera u četvrtak održan na Pomorskom fakultetu

Jedan dan u godini Pomorski fakultet otvara vrata svim zainteresiranim tvrtkama iz pomorskog gospodarstva iz Rijeke, Hrvatske, ali i inozemstva, kako bi se tijekom Dana karijera predstavili studentima, dali im važne informacije o tržištu rada i predstavili svoje djelatnosti.

Kristijan Nikolozo, predsjednik Studentskog zbora Fakulteta i Mateo Rudan, predsjednik Organizacijskog odbora Dana karijera, tijekom otvorenja u četvrtak naglasili su važnost ove manifestacije za studente. Važan je to i prepoznat projekt, kako od strane studenata tako, još važnije, i od strane poslodavaca, čiji broj iz godine u godinu raste, a manifestacija se razvija i postaje sve kvalitetnija i korisnija.

Dekan Jugović tijekom otvorenja naglasio je da su rukovodstvo i djelatnici Fakulteta odlučili da njihov posao ne završava s dobivenom diplomom studenta, te da tu nije kraj. Sada se ide i korak dalje, te se kroz ovu manifestaciju pokušava okupiti gospodarstvenike čiji je profil zapošljavanja i djelatnosti prilagođen svim smjerovima Pomorskog fakulteta. Na ovaj dan svi studenti na jednom mjestu mogu se informirati o zahtjevima tržišta rada i upoznati se s potencijalnim poslodavcima, dok se tvrtkama omogućava na brži i jednostavniji način upoznati moguće buduće zaposlenike. Dodao je: „Želja nam je ponoviti i poboljšati prošlogodišnje rezultate Dana karijera gdje smo direktno ili indirektno zaposlili oko dvadesetak studenata“

Dan karijera otvorio je gosp. Anđelko Petrinić, pomoćnik ministra mora, prometa i infrastrukture, inače bivši student Pomorskog fakulteta.

Studenti su u velikom broju pohodili štandove i raspitivali se o mogućnosti zaposlenja, a neke su tvrtke uzimale životopise te nudile obrasce za apliciranje za posao.

U poslijepodnevnim satima nekoliko je kompanija održalo zasebne prezentacije: Zorović, Thorm, Hrvatski zavod za zapošljavanje, Adriahydrofoil, Klaster intermodalnog prijevoza i DSV Hrvatska.

Dugoročni cilj Fakulteta je da skoro svaki student nakon završetka studija dobije mogućnost zapošljavanja ili barem razgovor za posao, a dolazak ovako velikog broja firmi i institucija potvrda je svima da se radi kvalitetno i da su ovakve manifestacije opravdan.

Foto: Jan Mastrovic

Cijelu fotogaleriju pogledajte OVDJE