Karta Kretanja brodova u realnom vremenu!

Dužobalna svrstana među deset najatraktivnijih trajektnih linija svijeta

Da bi se doživio neki krajolik, nije potrebno uplatiti skupo putovanje na kruzeru. Može se proći puno jeftinije i u vlastitoj “režiji” vidjeti neka od najljepših mjesta na svijetu, koristeći trajektni prijevoz.

Britanski Dailymail naveo je deset mjesta na svijetu koja se trebaju obići trajektom, a među tih deset svoje je mjesto našla i naša bivša dužobalna linija.
U njenom opisu navode ju kao najbolji način za doživjeti hrvatsku obalu i otoke.

Zanimljivo kako Dailymail u deset najtraktivnijih nije uopće spomenuo norveški Hurtigruten, gdje se norveške fjordove može obići putem njihove dužobalne linije.

Osobno smo se pred samo ukidanje provezli našom dužobalnom linijom, uživajući u svakom trenutku plovidbe. Bilo je to jedno od posljednjih putovanja “Liburnije”, a na brodu je bilo ljudi iz cijele Europe. Ni preskupa karta nije odbila ljude od uživanja u posebnom doživljaju koji je bila dužobalna.

Danas o dužobalnoj nema ni traga ni glasa. Bilo je priče da će se ubrzati te da će biti angažiran brzi brod koji bi skratio putovanje od Rijeke do Dubrovnika uz ticanje niza manjih luka. Resorno ministartsvo je također svojevremeno izjavljivalo da će dužobalna ponovno zaživjeti. Za sada je sve ostalo samo na priči.

Foto: Alamo