Karta Kretanja brodova u realnom vremenu!

FOTO: Dan velikih brodova – 30.5.2017.

Utorak je bio san snova za svakog ljubitelja brodova. Osim dolaska kruzera “Seven Seas Voyager” kockice su se tako posložile da su u istom danu bile prisutne i dvije kontejnerske matice, “Pucon” na kontejnerskom terminalu te “MSC Regulus” na sidru ispred luke.

Zbog velikog zakašnjenja kontejnerske matice 2M alijance “MSC Regulus”, svoj red morao je pričekati na sidru, a “Pucon” koji predstavlja kompaniju OOCL i OCEAN alijancu, imao je već unaprijed zakazano vrijeme, tako da je imao prednost ispred drugog broda.

Tako su na konejnerskom terminalu krmom o krmu bili vezani “Pucon”, dužine 304 metra i “Seven Seas Voyager” dužine 207 metara, dok je na sidrištu čekao “MSC Regulus”, dugačak 366 metara, kao i tanker “Nikloay Zuyev” od 250 metara.

Prizor koji se ne viđa svaki dan u luci, bio je povod za iznadprosječnu vašu i našu aktivnost po pitanju fotografiranja tijekom cijelog dana.
Osim spomenutih brodova, u priloženoj fotogaleriji vidjet ćete i prvu intervenciju na novootvorenom helidromu, baš u trenutku dok smo čekali odlazak kruzera, kao i trenutak dolaska pilota za ukrcaj na kruzer.

Autori fotografija: Dario Durisevic, Fran Radovic, Ivan Vuljanić, Marko Mičetić, Norasia Hapag i ekipa BuR-a

« od 2 »