Karta Kretanja brodova u realnom vremenu!

FOTO: Ispratili smo “Thomson Spirit”

Kruzer “Thomson Spirit” u subotu je po šesti put ove sezone posjetio Rijeku te time zaključio svoje dolaske u ovoj sezoni, ali i označio pauzu u posjetama kruzera kompanije Thomson Cruises na neodređeno vrijeme.

Naime, ovo je ne samo posljednji posjet ovog broda u nizu, već i same kompanije, jer se nakon tri godine prekidaju redoviti dolasci u Rijeku. Provjerili smo i itinerar kompanije Thomson Cruises za 2018. godinu i Rijeke u njemu nema.
Time će Rijeka u 2018. godini ostati bez niza dolazaka Thomson Cruises brodova koji su redovito u protekle tri godine posjećivali naš grad više puta, s polascima iz “homeporta” Dubrovnika. 2015. dolazio je “Thomson Majesty”, 2016. “Thomson Celebration”, a ove godine “Thomson Spirit”.

Zbog toga se očekuje i manji broj kruzera nego ove godine u Rijeci. Iz Lučke uprave Rijeka, do sada imaju službeno potvrđeno 11 dolazaka. No, ono što je zanimljivo je da bi iduću sezonu mogla obilježiti njihova veličina. Vraća se “Oriana” (260 metara) s novim britanskim imidžem, po prvi put će doći “Riviera” (252 metra) te “Queen Victoria”, “kraljica” sezone sa svojih 293 metra.

Ni ova sezona nije još gotova, očekuju nas još tri dolaska u studenom, o kojima ćemo više pisati idućih dana.