Karta Kretanja brodova u realnom vremenu!

FOTO: “Maersk Elba” – do sada najveći Maerskov brod u Rijeci

Zbog iznimnog pretovara u luci Koper, kontejnerski brod “Maersk Elba” u subotu kasno navečer, s kašnjenjem od preko 24 sata, vezan je na novoj obali kontejnerskog terminala na Brajdici te je postao najveći brod u Rijeci, ove danske kompanije koja brod drži u najmu.

“Maersk Elba” izgrađen je 2011. godine u Južnoj Koreji. Dugačak je 366, širok 48 metara, a kapacitet mu je preko 13.000 TEU-a. U Rijeci se zadržao 24 sata, a u noći na ponedjeljak zaplovio punom snagom prema talijanskoj luci Goii Tauro, kako bi što više smanjio kašnjenje koje je nastalo zbog duljeg zadržavanja u Kopru. Prema AIS podatku, dok plovi uz obalu Cresa brzina mu je 24 čvora.

Istovremeno dok “Elba” napušta Kvarner, Kopru se približava još jedan novitet “Maersk Emerald”, nekadašnji “Hanjin Africa”, izgrađen 2012. godine. Dimenzije i kapacitet su mu isti kao i kod “Elbe”.

Naša ekipa nedjelju je iskoristila za posjet Brajdici pa vam prenosimo što smo zabilježili. Iako je bila nedjelja, radilo se u tri smjene i bilo je vrlo živo.