Karta Kretanja brodova u realnom vremenu!

FOTO: “Saga Sapphire” otvorila kruzing sezonu u Rijeci

Počela je sezona kruzera u Rijeci. Prvi ovogodišnji brod je 200-metarski “Saga Sapphire”, koji se na Brajdicu privezao sa sedamstotinjak putnika i 400 članova posade. Dio turista ostaje u Rijeci, a dio odlazi na izlete po Kvarneru, Istri, Gorskome kotaru i drugim dijelovima Hrvatske.

Kako to tradicija i nalaže, putnike i posadu na obali su dočekali glazba, iće i piće dobrodošlice, što su ih pripremili Turistička zajednica grada Rijeke i Turistička zajednica Kvarnera. Kruzer Saga Sapphire, kompanije Saga Cruises, dugačak je 199 metara i može primiti oko 700 osoba. O njima brine 400 članova posade. U Rijeku je došao na jednomjesečnome kružnom putovanju od engleskoga Southamptona do Jadrana i natrag.

Prvi je to od 16 dolazaka kruzera najavljenih za ovu godinu. Morem u Rijeku tako stiže više od 16 tisuća gostiju. Nakon iskrcavanja, dio putnika odlazi na organizirane izlete po Kvarneru, Istri, Gorskome kotaru, a dio ostaje razgledavati Rijeku. Kao i prošle godine, na Jelačićevom trgu bit će štandovi na kojima će moći kupiti autohtone proizvode i suvenire, govori Dino Matešić iz TZ grada Rijeke.

Najveći brod koji nam stiže ove sezone bit će Sea Princess, koji s nešto manje od dvije tisuće putnika očekujemo u lipnju, kaže Rajko Jurman iz Lučke uprave Rijeka. Odrađen je odličan posao privlačenja kruzing-kompanija u naš grad, dodaje Jurman, pa ove godine brojimo jedan dolazak više nego lani. U Rijeku se vraćaju tri kompanije i pet je novih. I za sljedeću sezonu najave su odlične, javlja Radio Rijeka.

Cijelu listu dolazaka u Rijeku za 2017. godinu možete pogledati OVDJE.

Naslovna: Nikola Vučinić

Foto: Fran Radović

Foto: Kristian Golić