Karta Kretanja brodova u realnom vremenu!

FOTO, VIDEO: Ljepotica ponovno plovi Jadranom!

S brodovima je isto kao i s ljudima, različiti životi, različite sudbine.
Kod brodova, neki “žive” duže, neki kraće, neki dožive havariju i budu izrezani u naponu radnog vijeka, dok drugi služe dugo i uspješno i bore se protiv starosti.

Junakinja naše sretne priče izgrađena izgrađena je 1963. godine u Puli za Jadroliniju. Nakon odrađene službe u Jadroliniji, uslijedile su manje sjajne godine u brodogradilištu u Šibeniku gdje je propadala sedam godina, a od 1991. godine odlazi u ruke raznih privatnika. 2005. upisana je kao plutajući objekt “RI 23” kao ploveći brod-restoran i disco club u Rijeci.

U noćnom životu Rijeke uživala je do studenog 2015. godine, kada je prodana novom vlasniku koji joj je udahnuo novi život i učinio je gotovo neprepoznatljivom. I potpuno je uspio u tome!

Do sada ste već sigurno pogodili da je riječ o brodu “Arca Fiumana”. Pretvorena je u luksuznu ljepoticu. Klasificirana je s 5 zvjezdica deluxe, dužine oko 48 metara i kapacitetom za 38 osoba. Ima 18 klimatiziranih kabina. Kabine su smještene na glavnoj palubi (11 kabina), te donjoj palubi (7 kabina). Sve kabine su klimatizirane i potpuno opremljene.

Namijenjena je krstarenjima Dalmacijom za dubrovačku turističku agenciju Atlas, a zimuje u mjestu Krilo Jesenice, gdje joj se nalazi i vlasnik. Nadamo se da će još dugo i uspješno služiti.

Foto: Mario Kapš

Video: Atlas