Karta Kretanja brodova u realnom vremenu!

Humor na dalmatinski: Originalno ime broda i originalan oglas za prodaju

Ako imate brod i nedoumici ste kako ga nazvati, evo jednog originalnog prijedloga iz Primoštena, koji se pojavio na facebook stranici “Dnevna doza prosječnog Dalmatinca”.

Ali ni to nije sve. Još je originalniji oglas koji je na Njuškalu ostavio vlasnik broda “Istranka” koji je na vrlo neobičan način predstavio svoje plovilo.

Cina prava sitnica? A malo san i reka! Vridi zlata kad nan plaje i ceste začepu ovi iz EU i UE, pa aj ti nađi mista za šugaman i bokun mira da kraj tebe ne smrdu, prdu oli plaču na engleski oli ruski…098-1941-301 ( Udri whatsapp sms :-)) popije litru na uru ful gasa, a gazda dvi u po gasa a e.

(evo malo reference, za 30tak min si od Zente do punte Čiova-distanca 3 Nm, speed max 6kts vas 4 karika (da nerečen asa) i kalma bonaca i puna jacera piv ( a nase ti je maeštral u krmu pa te malo koji Galeb more uvatit e, a zvir = pa ti aj do “kave” auton i jos nađi parking, aha malo morgen čes nać (a a pojubi se u lakat ako moreš).

Očes jedino ako si doša u 6 ujutra prija Rusa ( oli prije nege se prvi makako “pivac” oglasi kukurikuuu…) + još jedna penta blizanka suzuki 6 instalirana več na pomoćni. ima ti muški i ženski WC ovisno o vitru; krma, prova i bande naravski = čučavac+lipši spol ( a imadu i one ča moredu snog e da se ne uvride) a diš lipše od naturale :-), evo mali tips; ne pišaj u vitar i ako ko piša na bandu uvik mu drži kontru da ne žbanda ekipu oli ti ga brod (jerbo je malo vergulast).

A tek udrit romansu sa malon, a barka se lipo gingolaje ispod zvizdana, a nisi se ni otisnija od rive a mala več baca riđiđiđi priko bande , neće ti reč ne neboj se kad triba uvatit koluru, još ćes ti skakat u more haha…i ako joj je more škodilo prije, parit će ka da je tukla more cilega života, i oma će uzest veslo da ne rečen timun u svoje ruke haha oli je lito oli nije a e, a jos i doturi reču da ćes kasnije partit kada gledaš u bezgrudnjak bar 24 ure na dan haha, a di još ča doturi reču za prostatu e, da ča je najboje? asti ga miša….kako i Pinokiju hahaha, a ko će te gušte platit.

Čitan u štampu, neće proć puno pa čes “mladu” moć dovest brodon na pir na Kašjune lipo e, pa će bit brodo-pir, ka ča ima bajker-pir e, i svi lipo u svečane bile spido mudantine haha bikini (dominđos), bili šugaman priko ramena i bili balun za picigin i ajla bajla kako bi reka dr.šandor romano. Ne reče se više Kruv sa 7 kor, nege ” pupe ni za lik “. Nema ča nema od opreme eto sve sve i sve višje novo nege ka novo + dozeri za cugu i cuga a e pun ti je tank ( i to dva), upali i vozi a ča višje reč a ne lagat, aj živija! pita me jedan da iman li ankore? a ja mu udrija kontru, imaš li ti brenze na svojoj kočiji ?? a ča reć više… a sad višje ne znan bili ga i prodava…..svakomu….emocije su to jbga ukratko, bija je dno dna a sada je vrh vrhova (no offence my dear ex ex… owners) ne moren višje pisat, iden ča tetovirat karik o bašton… rišpet moru, brodu, dinu, Coci i ajduku! p.s. e i ča je najvažnije zafaljivan se mojin dragin prijateljiman na lipin komentarin (kao i ostaloj izgubljenoj generaciji, ali nikad zaboravljenoj) i ča san ih razveselija ovin švrakopison od puste pisačine ( a ča bi bilo tek da prodajen tanker, asti ga mande di bi bija kraj…) pod itno triba uvest splisko-dalmatinski jezik u svin školaman duž dalmacije i u zg i za one ča se pravu Ingleži štampat Splisko-Ingleški Rječnik oma ča prije (grubo je reč, al da ne bude “Hello midnight stranger, good morning AIDS” .

Ala ča me iđe ovi Ingleški ki matrnji e), a ča sve ovo ima sa brodon ne razumin (a ima ima), a samo san na pivi..,,a više san arbun i komarč uvatija na pileća prsa (živija Cekin) nege na žive kozic iz špurtila ča bi izgreba cilu bandu od bazena na staroga mornara, pa aj ti razumi…živija berekin – Robi K….Ja pa Kerum (e a koji e)…..da kako je Pinokijo sazna da je od drva? d..ka pa se užga hahaha ala puka san od smija…gledan ove puste reklame za masaže, pa govoru dojite i “opuštite se”, a ča oli nije bolje da reču dojite i “ukrutite se” ( a čovik more i krivo razumit ovu reklamu, a da oni to stvarno ne “mislu” dođi ukrućen pa će te lipo opuštit, e e ima i ova mista – pofali se ćićo e, oli je to isto a samo finjak ka? 🙂 , e sami je tek zbunjoza, ka da je ovo zanje sad napisa oni “Gollum-My Precious” kad mu uleti ona njegova debuloza u možđane ono on 2 u 1 haha (like printer/scanner 2 in 1), a nimu je lako kad sa bevandon i zube pere e.. Govori mi sad moj kumpanjero ala vidi kolko ti je svita prigledalo oglas, (nisan ni bacila o to) a ja govorin asti kad bi mi lipo svak da po kunu oli ejuro (dijaspora) nebi triba tuč more višje (žiro-račun u privitku kako reču ovi u banci, da u privitku haha prvi put san se pripa ka je rekla jer san mislija, da nisan u minusu oli je koga pribilo?? haha….baš gledan di ću udrit privitak al neće iđe oće stoji 🙂 , moran prisić, ne moren višje pivu pit, iđen nać vatrena voda,…uzdravje!

Ovo je samo dio oglasa koji se odnosi na samu “Istranku”. Vlasnik je bio vrlo inspirativan pa se dotaknuo i različitih sfera života, što možete pročitati ovdje, a mi smo ovdje prenijeli samo dio koji se tiče prodaje broda.

Foto izvor: Dnevna doza prosječnog Dalmatinca