Karta Kretanja brodova u realnom vremenu!

I “CMA CGM” želi surađivati s “Alibabom”

CMA CGM MARCO POLO

Francuski kontejnerski gigant “CMA CGM” potpisao je u kineskom gradu Hangzhou Memorandum o razumijevanju s kineskom internet trgovinom “Alibabom”, u nadi da će ostvariti zajedničku suradnju na temu digitalizacije.

Duo želi ponuditi nove internetske usluge putem OneTouch platforme, gdje će se klijentima koji posluju preko “Alibabe” omogućiti zakup prostora na kontejnerašima koji budu plovili na servisima CMA CGM MEX1 i CMA CGM BEX.

CMA CGM MEX1 spaja Aziju sa Sredozemljem, a luke u rotaciju su: Qingdao, Shanghai, Ningbo, Yantian, Barcelona i Valencia.
CMA CGM BEX servis trebao bi biti poznat svima koji prate riječku luku i ostale sjevernojadranska luke, jer ih direktno povezuje s Dalekim istokom. Trenutno je taj servis u prekidu u Rijeci i Veneciji, ali u travnju se vraća. Luke u rotaciji bit će: Shanghai, Ningbo, Chiwan, Rijeka, Koper, Trst i Venecija.

Podsjećamo, 22. prosinca “Maersk” je ušao u istu suradnju s “Alibabom” te se može zaključiti kako velike kompanije ne dvoje na koji način danas uslugu učiniti što konkurentnijom.