Karta Kretanja brodova u realnom vremenu!

Jadrolinijin trajekt “Cres” u magli udario u obalu u Žigljenu

Lučka kapetanija Senj izvjestila je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture te Nacionalnu središnjicu za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) o manjoj pomorskoj nezgodi koja se dogodila jučer u jutarnjim satima, a u kojoj je sudjelovao Jadrolinijin trajekt koji plovi na redovnoj liniji 335 Prizna – Žigljen.

Službenici senjske Kapetanije zaprimili su dojavu zapovjednika trajekta »Cres« o manjoj pomorskoj nezgodi koja se dogodila na poziciji trajektniog pristaništa u Luci Žigljen na otoku Pagu, kada se prilikom manevra pristajanja po izrazito gustoj magli, motornomo trajektu pokvario brodski radar, uslijed čega je pramčanim dijelom udario u pristanišnu obalu.

Netom nakon udara u obalu posada trajekta provjerila je stanje posade i putnika među kojima nisu utvrđene ozljede, kao niti štete na transportiranim jedinicama, vozilima i teretu. Na trajektu je nastalo oštećenje oplate na pramčanom dijelu broda, promjera 50 x 20 cm, na 1,5 metara iznad razine mora.

Odmah nakon događaja obavljen je iskrcaj putnika i tereta, a trajekt je sigurno privezan u luci Žigljen, gdje su službenici LK Senj pregledali nastalo oštećenje i utvrdili da nema propuštanja mora u potpalublje, obzirom da vjerojatno nisu nastala konstrukcijska oštećenja broda. Na poziciji nezgode nije uočeno niti onečišćenje mora.

Nakon obavljenog očevida Lučka kapetanija Senj zapovjedniku trajekta »Cres« izdala je dozvolu za jednu nekomercijalnu plovidbu u brodogradilište Kraljevicu, gdje slijedi popravak nastalog oštećenja i pokvarene opreme, prije povratka trajekta u redovnu plovidbu.

Jadrolinija je nakon pomorske nezgode iz vlastite flote angažirala motorni trajekt »Ilovik« koji je nastavio redovnu plovidbu na liniji 335.

Tekst i foto: Novi list