Karta Kretanja brodova u realnom vremenu!

Jesen u znaku kruzera, stiže “Viking Sun”

 

“Viking Sun” ime je novogradnje koja u nedjelju dolazi u Rijeku. I kompanija i brod u Rijeku stižu po prvi put. “Viking  Cruises”,  podijeljena je u dva sektora, morski i riječni, odnosno u podtvrtke “Viking Ocean Cruises” i “Viking River Cruises”, s time da su u oceanskom segmentu novi, posluju tek od 2015. godine.

Iz godine u godinu sve su jači, a dokazuju to i brojne investicije u nove brodove. “Viking Sun” jedan je od četiri identična broda koji su izgrađeni ili se grade, a čelni ljudi kompanije ističu da im je plan izgraditi devet identičnih brodova.

“Viking Sun” plovi od ove godine, tek nekoliko dana. Dugačak je 228, a širok 29 metara. Smješta 930 putnika i 465 članova posade. Ima devet paluba, a kabine se nalaze na šest paluba. Izgradnja broda stajala je 300 milijuna dolara, a posao izgradnje i opremanja broda, odradilo je talijansko brodogradilište Fincantieri.

Sve kabine na brodu (465) su s balkonom, podijeljene su u 18 kategorija. Brod ima četiri restorana, brojne barove, dva bazena kazalište i kino, spa prostorije, trgovine, sportske terene, a posebnost je “Snježna soba”, gdje gosti mogu uživati i u snježnim radostima.

Očekivani dolazak u Rijeku je u 9 sati, a odlazak u 16 sati. Brod će pristati na Riječkom lukobranu, a posebnost ovog dolaska je da je to uopće prvo putovanje broda i to nekomercijalno, dok se komercijalna putovanja počinju 4. listopada.

Nakon njega slijedi još pet kruzera do kraja sezone, a službeni raspored možete vidjeti OVDJE