Karta Kretanja brodova u realnom vremenu!

Kad će se uspostaviti brzobrodska veza između Rijeke, Raba i Paga?

BuR arhiva

Posljednjih dana je dosta upita oko vraćanja ukinutih (brzo)brodskih, trajektnih i katamaranskih linija nastavno na odluke Nacionalnog stožera civilne zaštite o popuštanju epidemioloških mjera koje su provođene kako bi se spriječilo širenje koronavirusa SARS-CoV-2.

O uvođenju i odgodi pojedinih linija već smo pisali, a primili smo i odgovor Agencije za obalni linijski pomorski promet na naš upit kada se može očekivati stavljanje u promet brzobrodske linije 9309, odnosno Novalja – Rab – Rijeka.

“Katamaranska linija 9309 će se uspostaviti čim Stožer CZRH donese odluku o prestanku važenja odluke o zabrani održavanja svih brzobrodskih linija”, navodi se u šturom odgovoru koji smo primili od Agencije.

Moramo svakako napomenuti kako su pojedine linije ponovno uspostavljene iz razloga jer su intervenirale lokalne samouprave, pa su tako na traženje gradova Cresa i Malog Lošinja ponovno uspostavljene trajektna linija Brestova – Porozina, trajektna linija Mali Lošinj – Zadar i katamaranska Mali Lošinj – Cres – Rijeka, te je povećan broj polazno-povratnih vožnji na trajektnoj liniji Valbiska-Merag.

Glas Otoka