Karta Kretanja brodova u realnom vremenu!

Kruzeri će zaploviti tek od 1. svibnja?

Queen Victoria, arhiva

Zbog još uvijek zabrinjavajuće epidemiološke situacije sa koronavirusom i ovogodišnja, predstojeća turistička sezona puna je neizvjesnosti, a i sve je izvjesnije kako većina kruzing kompanija s aktivnostima neće krenuti prije 1. svibnja.

Među onima koji bi u Rijeku ove sezone trebali stići po prvi put je kompanija MSC, koja je trebala otvoriti sezonu u travnju. Međutim, iako u službenom rasporedu stoji 7. travnja kao početak sezone sve je još vrlo neizvjesno, jer je sve više priča kako će se sve prolongirati za početak svibnja.

S aktivnostima u svibnju planira i TUI Cruises. Oni bi 6. svibnja trebali iz Dubrovnika kao homeporta krenuti s brodom Marella Explorer 2, uz dva planirana dolaska u Rijeku tijekom svibnja.

Iz Holland America Linea planiraju s aktivnostima broda Westerdam započeti tek 19. lipnja, koji je najavljen u Rijeci i za svibanj, no od toga neće biti ništa. Ako se krene u lipnju, tada će krajem lipnja Rijeka vidjeti 290- metarski Westerdam.

U Celebrity Cruisesu slično razmišljaju kao većina. Ne planiraju do početka svibnja početi s aktivnostima, a njihov Celebrity Infinity u Rijeci je u najavi za sredinu svibnja.

U ovom pregledu dotaknuli smo se samo onih koji bi trebali stizati početkom sezone, dok cjelokupan pregled nadolazeće sezone kruzera u Rijeci donosimo pred sam početak aktivnosti kompanija.