Karta Kretanja brodova u realnom vremenu!

“La Belle de l’Adriatique” na putu za Rijeku

Prvi kruzer koji će u studenom posjetiti Rijeku je “La Belle de l’Adriatique”, koji se trenutno kreće unutarnjim hrvatskim vodama prema našemu gradu i luci. To je i brodu i kompaniji prvi dolazak u Rijeku.

Naoko “riječnog” izgleda, ali izgled vara. Svrha postojanja mu je nuditi krstarenja Sredozemljem, s posebnim naglaskom na jadransku i grčku obalu i otoke. S izuzetno malim gazom od 2.5 metara, može doći u područja s vrlo plitkim morem.

Izgrađen je 2007. godine u Belgiji pod čijom zastavom plovi i danas, a u vlasništvu je francuske kompanije CroisiEurope koja svoje djelatnosti uglavnom temelji na riječnom kruzingu, a “La Belle De l’Adriatique jedini je brod u njihovom vlasništvu uz brod “My Galateia” koji je specijaliziran za krstarenje morima pa je tako bio čak i na Karibima. Na 111 metara dužine može smjestiti 198 putnika i 48 članova posade. Ima pet paluba, a na četiri je smješteno 99 kabina.

Sadržaj je zbog veličine broda ograničen, ali svejedno postoje svi uvjeti za uživanja u svim pogodnostima ovakvih krstarenja. Posjeduje salon bar s plesnim podijem, blagovaonicu, pianoramabar, knjižnicu, prostrano sunčalište s ležaljkama, 2 jacuzzija, terasu, francuske balkone, suvenirnicu, lift, vrtić. Opremljen je centralnim grijanjem, strujom od 220V, klima uređajima, WiFi-jem. Za ugodniju plovidbu, koristi i stabilizatore protiv ljuljanja na valovima.

Predviđeno zadržavanje u Rijeci je 15 sati, nakon čega će u petak oko 23 sata zaploviti prema sljedećem odredištu – Puli.