Karta Kretanja brodova u realnom vremenu!

“LNG Croatia” 20. studenoga isplovljava iz “Lenca” po prvi teret

Brod “LNG Croatia”, ploveća jedinica za skladištenje i uplinjavanje ukapljenog prirodnog plina, isplovit će iz Remontnog brodogradilišta “Viktor Lenac” 20. studenoga, nakon čega će otploviti u Grčku na ukrcaj ukapljenog prirodnog plina potrebnog za probni rad Terminala za ukapljeni prirodni plin (LNG) u Omišlju, gdje se očekuje u prvoj polovini prosinca, piše Novi list.

Tehničko nadgledanje postrojenja LNG terminala na otoku Krku

Sektor za eksplozivne atmosfere Ravnateljstva civilne zaštite RH provodi tehničko nadgledanje postrojenja LNG terminala na otoku Krku.
Tehničko nadgledanje postrojenja provodi se na osnovu važećih propisa i normi, tehničke dokumentacije izvedenog stanja i pregleda postrojenja, kada se primjenom alata, ispitne i mjerne opreme utvrđuje stvarno stanje tehnologije postrojenja, opreme i instalacija. Kontrolira se klasifikacija prostora ugroženog eksplozivnom atmosferom, izvedba, odabir i ispravnost ugradnje, protueksplozijski zaštićenih uređaja i instalacija, te održavanost postrojenja.
Sektor za eksplozivne atmosfere djeluje unutar Ravnateljstva djeluje, čija su temeljna područja djelovanja tehničko nadgledanje postrojenja ugroženih eksplozivnom atmosferom plinova, para, maglica i prašine, tehničko nadgledanje tvrtki koje provode aktivnosti instaliranja, održavanja i popravka uređaja i instalacija, laboratorijska ispitivanja uređaja i opreme, potvrđivanje sukladnosti (certifikaciju) protueksplozijski zaštićene opreme namijenjene eksplozivnoj atmosferi, te potvrđivanje sukladnosti (certifikaciju) eksplozivnih tvari.
LNG terminal na Krku se vodi kao strateški interes za Republiku Hrvatsku i Europsku uniju, piše Glas otoka.

Foto: MUP

Brod je prije petnaestak dana uplovio u “Lenac”, gdje su u tijeku završni radovi i testiranja brodskih sustava, prije probnog puštanja u rad.

Probni rad terminala trajat će do kraja ove godine, a s prvim danom iduće godine započet će komercijalni rad terminala na tržištu