Karta Kretanja brodova u realnom vremenu!

“Maersk Huacho” stigao u Rijeku na svom prvom putovanju

Tek što je u travnju počeo sjeći vode svjetskih oceana, kontejnerska matica 2M alijance “Maersk Huacho” danas je stigao u Rijeku na svom prvom (inauguracijskom) putovanju.

Damir Car

Kao i njegovi prethodnici koji od svibnja dolaze u Rijeku “Huacho” pripada Maerskovoj H-klasi brodova, dimenzija 353×54 metra i nominalnog je kapaciteta 15.282 TEU. Od njega je noviji samo “Maersk Houston” koji plovi od sredine svibnja, a u Rijeku će stići 6. srpnja.

Njegov put započeo je 21. travnja kada je stigao u rusku luku Vostochniy. Uslijedili su redom terminali Xingang i Dalian u Kini, Busan i Ulsan u Južnoj Koreji, zatim Shanghai i Shekou u Kini, Singapur, Port Said istok u Egiptu, Haifa u Izraelu, Koper, Trst i u konačnici Rijeka.

Po obavljenim operacijama u Rijeci kao zadnjoj luci zapadnog putovanja i prvoj luci istočnog putovanja, brod će put Trsta na ukrcaj kontejnera za izvoz, a po povratku će još pristati na terminalima Port Said istok, King Abdullah Port u Saudijskoj Arabiji, Salalah u Omanu, Singapur i u konačnici Xingang u Kini, gdje će završiti istočno i započeti novo zapadno putovanje. U Rijeku će se vratiti 24. kolovoza.