Karta Kretanja brodova u realnom vremenu!

“Minerva” zaključuje rekordnu kruzing sezonu u Rijeci

img_6574

Na sam dan zaštitnika pomoraca, blagdan Svetog Nikole 6. prosinca, Rijeka će ugostiti posljednji kruzer ove rekordne sezone. Po drugi put u Rijeku dolazi kruzer “Minerva”.

Sezona je započela u svibnju dolaskom luksuznog kruzera “Silver Cloud“, a nastavila se redovitim dolascima od svibnja do listopada broda “Thomson Celebration” od svibnja do listopada.

Posebno su se intenzivirali dolasci na jesen. U rujnu su zabilježena 4 dolaska. Osim već spomenutog “Thomson Celebrationa”, Rijeku su po prvi put posjetili i “Voyager” te “Braemar“, dok se kompanija “Silver Cruises” u Rijeku drugi put vratila ove sezone, ovaj put brodom “Silver Spirit“.

Tijekom listopada Rijeku su posjetila tri broda na kružnim putovanjima. Thomson Celebration Rijeku je posljednji put u sezoni posjetio 10. listopada, a istog dana u Rijeci je bio i po prvi put brod “Saga Sapphire“. Bilo je to prvi put u povijesti da su u Rijeci istovremeno, jedan kraj drugog bila vezana istovremeno dva kruzera.
Tjedan dana ranije, Rijeku je posjetila današnja gošća – “Minerva“.

U studenom je osjetnije pao tempo dolazaka kruzera, došao je u svojoj riječkoj premijeri brod “Pacific Princess“.

Osim po broju dolazaka ova će sezona u Rijeci biti rekordna i po broju putnika s jednog kruzera. 15. listopada, potpuno neočekivano, zbog loših vremenskih uvjeta u Splitu, u Rijeku je stigao prekrasan kruzer “Norwegian Jade“. Rijeka uopće nije bila dio njegovog itinerara, ali jugo u Splitu i činjenica da je kapetan “naše gore list”, uz dobro odrađen posao Rijeke kao domaćina, omogućili su da uživamo u nesvakidašnjem prizoru.

Sve u svemu lijepa sezona je za Rijekom, zaključit će je Minerva svojim dolaskom. A najave za iduću sezonu također su dobre. Cijeli kalendar najavljenih dolazaka za 2017. godinu možete vidjeti na našoj stranici u postavljenom kalendaru, odnosno OVDJE.

Sezona počinje već 1. travnja, a protegnut će se i do kraja listopada. Već sada se pune itinerari za 2018. godinu, a neka od imena su: “Riviera”, “Queen Victoria”, “Silver Muse”, “Azamara Quest”…