Karta Kretanja brodova u realnom vremenu!

Na AGCT-u Božić ove godine – dva dana ranije. Ostvaren rekordan promet od 300.000 TEU

Ove godine Božić je na kontejnerski terminal Brajdica, kojim upravljaju Jadranska vrata d.d. (AGCT) uranio čak dva dana.

Naime, 23. prosinca ukrcali smo na brod,  kontejner koji je obilježio dostignuće od 300.000 TEU u ovoj godini, prekretnicu te ujedno i novi rekord ostvarenog prometa u povijesti AGCT-a.

Kontejner, kojeg smo nazvali „300K TEU“, na AGCT je stigao vlakom na redovnom željezničkom servisu iz središnje Europe, nakon čega je ukrcan na kontejnerski brod u redovnom prekooceanskom servisu koji direktno spaja sjeverni Jadran i Daleki istok.

Ovaj novi rekord dobiva još veće značenje kada se sagleda u kontekstu godine koja je iza nas, na svim poljima gospodarstva i života pogođene pandemijom virusa COVID 19. Kako bi obilježili ovaj poseban trenutak u povijesti AGCT-a, naš tim se okupio za jednu zajedničku fotografiju netom prije ukrcaja „300K TEU“ kontejnera na brod.

Ovim putem želimo zahvaliti svim kolegama, partnerima, klijentima i cjelokupnoj zajednici na postignutom rezultatu! Želimo svima sretne blagdane, Čestit Božić i sve najbolje u nadolazećoj godini. Ostanite sigurni, poručuju iz Jadranskih vrata putem priopćenja za medije kojeg smo dobili.