Karta Kretanja brodova u realnom vremenu!

Najavljeni Rijeka Boat Show i “Fiumare”

Na Gatu Karoline Riječke u utorak prijepodne održana je konferencija za medije povodom najave dvije za Rijeku i njezine građane važne manifestacije: 9. po redu Kvarnerskog festivala mora i pomorske
baštine u organizaciji Koordinacije udruga za očuvanje i revitalizaciju pomorske, ribarske i brodograđevne baštine Istre i Kvarnera te 36. po redu nautičkog sajma u Rijeci, danas potpuno afirmiranog Rijeka Boat Showa 2021, stoji u službenom zajedničkom priopćenju organizatora obje manifestacije, koje smo dobili.

Rijeka Boat Show ove godine donosi novitete iz male brodogradnje, zatim prezentacija ekskluzivnih malih brodica, bit će nekoliko hrvatskih premijera, prateće opreme, a na sajmu će nastupiti najjače hrvatske tvrtke. Svi posjetitelji Rijeka Boat Showa pozvani su od 24. do 26. 09. doći na Gat Karoline Riječke, cijena ulaznice iznosi 20 kuna, djeca imaju besplatan ulaz, a za ulaz nije potreban Covid – certifikat, već su se svi u prostoru održavanja dužni pridržavati standardnih epidemioloških mjera.

“Fiumare” ove godine okuplja veliki broj institucija koje su se priključile: Muzej grada Rijeke, Pomorski i povijesni muzej, Prirodoslovni muzej, Gradska knjižnica Rijeka, Sveučilišna knjižnica, Dječja kuća, Centar za tehničku kulturu, Hrvatski savez brodomaketara, Astronomsko društvo Rijeka, Luben, Udruga Sušačana i mnogi drugi.” Ukratko, na “Fiumareu” koji traje od 22. 09. do 29. 09. bit će uključeno tridesetak udruga i organizacija, a programi će se odvijati tijekom 8 dana na dvadesetak različitih lokacija u gradu.