Karta Kretanja brodova u realnom vremenu!

Naručitelj otkazao ugovor o gradnji kabelopolagača u Uljaniku

“Uljanik d. d.” izvijestio je na svojim mrežnim stranicama o jednostranom raskidu ugovora o gradnji broda s norveškom tvrtkom “Nexans Subsea Operations AS”.

“Zbog nemogućnosti Uljanika da ishodi bankarske i činidbene garancije sukladno odredbama iz ugovora o gradnji broda sklopljenog s Nexans Subsea Operations AS iz Norveške, za jedan brod za polaganje kablova, kupac je jednostrano raskinuo ugovor o gradnji broda, te ugovor više nije obvezujući za ugovorne strane”, piše u obavijesti na stranicama pulskog brodogradilišta.

Riječ je o brodu za polaganje kabela dugačkom 149,9 metara i širokom 31 metar, doznaje se iz objave o ugovaranju gradnje 534 iz kolovoza 2017., također dostupnoj na “Uljanikovim” mrežnim stranicama.

“Brod će biti velike ugrađene snage sa sustavom dinamičkog pozicioniranja DP3-solution i imat će okretni stol za smještaj kabela kapaciteta 10 000 tona”, objavio je tada “Uljanik”. Ugovoreni rok za isporuku bio je 34 mjeseca, ali pulski je škver zbog lošeg stanja, nažalost, ostao bez ovog vjerojatno unosnog posla.