Karta Kretanja brodova u realnom vremenu!

“Norwegian Star” pretrpio kvar na azipodu

Kruzer „Norwegian Star” pretrpio je kvar azipoda tijekom krstarenja u Indoneziji, Singapuru i Australiji preko Velikog koraljnog grebena. Tijekom prolaska iz Singapura na Bali, brod je pretrpio tehnički kvar na jednom od dva azipoda, ali je uspio pristati u luci u poznatom ljetovalištu. Međutim, posada nije uspjela otkloniti kvar što znači da će brod za krstarenje biti sa smanjenim manevarskim sposobnostima na sljedećim putovanjima. Zapovjednik broda za krstarenje, koji može primiti 2.240 gostiju, obavijestio je putnike da će promijeniti itinerer krstarenja i krenuti izravno u Sydney, preskočivši izlet na Veliki koraljni greben i pristajanje u luci Brisbane. Gosti su dobili 500 dolara kompenzacije na svojim računima, ali nisu bili sretni zbog otkazanih izleta i promjene itinerera krstarenja.

Ljudi na kruzeru „Norwegian Star” nikada nisu bili u opasnosti. Brod ima dva azipoda, koji garantiraju sigurnost tijekom krstarenja. Međutim, ovo je drugi kvar istog azipod, a prošli se dogodio sredinom prosinca kada je „Norwegian Star” otkazao pristajanje u nekoliko luka u Aziji. Nakon ove nesreće, umjesto suhog dokovanja, Norwegian Cruise Line angažirao je izvođača za popravak.

Brod za krstarenje „Norwegian Star” ima ukupnu dužinu od 294 metra, širinu 32,2 metra i maksimalni gaz 8,2 metra. Nosivost broda je 7.500 DWT, a bruto tonaža je 91.740 BRT. Brod je izgrađen u brodogradilištu Meyer Werft u Papenburg, Njemačka, piše Pomorac.net.

Izvor fotografije: Wikipedija