Karta Kretanja brodova u realnom vremenu!

Novi uspjeh Brodosplita: Ugovorena izgradnja kruzera za polarna područja

Nizozemska kruzing kompanija Oceanwide Expeditions sa splitskim je brodogradilištem Brodosplit ugovorila gradnju do sada najvećeg broda za krstarenja polarnim područjima.

Brod će se zvati “Hondius”, a bit će prvi brod izgrađen u klasi “LR PC6”, koji će ispuniti posljednje zahtjeve Lloyd Registra za plovila “Polar Class 6”, što je najviša polarna klasa brodova ojačanih za led.

Oprema uključuje sva potrebna rješenja kako bi putnici mogli u potpunosti obilaziti ledenjake iznad i ispod razine mora, uživajući u promatranju tog jedinstvenog biološkog i životinjskog svijeta iz najboljih perspektiva. Svojim će putnicima ponuditi visoki hotelski standard kao i razne kategorije kabina; od prostranih apartmana do dvosobnih i četverosobnih kabina, gdje će im se s višestruko osiguranim sustavima koji ih opslužuju omogućiti siguran i ugodan boravak.

Duljine 107 metara, širine 17,6 metara te brzine od 15 čvorova koju će osiguravati dva glavna motora ukupne snage 4200 kW. Moći će ugostiti 196 putnika smještenih u 85 kabina.

Brod će biti na raspolaganju prvim putnicima za arktičku sezonu u svibnju 2019. godine, navode u Brodosplitu.

Naslovna: Oceanwide Expeditions