Karta Kretanja brodova u realnom vremenu!

“Ocean Paradise” na riječkom lukobranu

Lučka uprava Rijeka

Dana 14. svibnja 2020. u 13.30 sati u riječku luku je uplovila luksuzna jahta Ocean Paradise poznatog talijanskog proizvođača Benettija.

Ova 55 metara duga jahta koja pripada kategoriji superjahti izrađena je u talijanskom brodogradilištu „Livorno“ u Toskani 2013. godine.  Dizajnirana je u skladu s posljednjom tehnologijom raspoloživom u to vrijeme i vrhunskim luksuznim dizajnom uz automatizirano upravljanje sustavom. Na prestižnom sajmu Yacht Show u Monacu 2013, predstavljena je kao atrakcija, a na završnom događanju, osvojila je nagradu koju je uručio osobno princ Albert od Monaka. Nagrada RINA GREEN PLUS dodijeljena je upravo ovoj jahti za uspješno implementirana rješenja za očuvanje okoliša.

Jahta „Ocean Paradise“ ima četiri kabine za goste s mramornim kupaonicama i glavni apartman s vlastitom terasom na pramcu na glavnoj palubi. Sve je pomno i luksuzno izrađeno do najmanjih detalja poput unutrašnjosti ormara od kože. Gornja paluba je zamišljena kao privatni klub na plaži, opremljen sa solarijem, bazenom s vodopadima, plesnim podijem i teretanom. Vanjski dizajn inspiriran je zen vrtovima, lomljenjem svijetlosti drva i stakla kako bi se osiguralo obilje prirodne svjetlosti dodatno omogućeno velikim prozorima koji se protežu od poda do stropa i pružaju panoramski pogled na ocean. Jahta može ugostiti do 12 ljudi s 12 članova posade.

Privezana na riječkom lukobranu ova spektakularna jahta boravit će gotovo dva mjeseca u riječkoj luci, javljaju iz Lučke uprave Rijeka.