Karta Kretanja brodova u realnom vremenu!

Odgođeno preuzimanje UASC-a od strane Hapag-Lloyda

Njemački kontejnerski prijevoznik Hapag-Lloyd obznanio je kako vjeruje da će do konca svibnja okončati proces pripajanja United Arab Shipping Company (UASC), unatoč glasinama kako će Katar suspendirati taj proces.

Dva prijevoznika obznanila su kako strahuju da će Katar, koji je glavni dioničar UASC-a, svoje dionice prodati nekoj od konkurentskih kontejnerskih kompanija.

Hapag-Lloyd i banke su od katarskih vlasti zatražile jamstva kako neće doći do promjene vlasničke strukture u UASC-u. U zajedničkom priopćenju kompanije su izjavile kako se nadaju proces dovršiti do kraja svibnja, iako je prvotni datum bio kraj ožujka.

Bez obzira na cijelu situaciju, Hapag-Lloyd je od 1. travnja krenuo u sastavu “THE Aliance” saveza uz stavljanje u pogon svih brodova. UASC još nije član saveza, ali se očekuje da će mu Hapag Lloyd ustupiti dio svojih kapaciteta na rutama.

Od 2019. godine pa nadalje, Hapag-Lloyd očekuje da će spajanjem uprihoditi 435 milijuna dolara. Do tada će se bilježiti troškovi, jer sam proces prelaska i integracije UASC-a u Hapag-Lloyd trebao bi stajati oko 150 milijuna dolara.

I Hapag-Lloyd se pridružio kompanijama s negativnim rezultatom u 2016. godini. Završio u minusu od 93 milijuna eura, dok je godinu ranije završio u plusu od 113.9 milijuna eura.

Foto: Hapag-Lloyd