Karta Kretanja brodova u realnom vremenu!

“OTOK PAŠMAN” uskoro preuzima liniju Biograd-Tkon

“Otok Pašman”, Foto: DavorVis

U lipnju smo pisali da nacionalni putnički brodar, Jadrolinija, u floti ima prinovu, koja zapravo to i nije, jer je riječ o kupnji rabljenog broda kojeg su prvotno nazvali “Tkon” po mjestu na otoku Pašmanu.

Od Rapske plovidbe kupili su trajekt “Sv. Kristofor”, a detalji posla nisu poznati javnosti, osim da je transakcija provedena u lipnju ove godine..

Ex “Sv. Kristofor”, ali ubrzo i ex “Tkon” dobio je novo ime, “Otok Pašman” te novi vizualni identitet, u brodogradilištu Punat.

Putnički RO – RO brod “Otok Pašman” dugačak je 42 metra, a širok 15,3 metara, kapaciteta 250 putnika i 35 vozila. Riječ je o brodu izgrađenom u brodogradilištu Viktor Lenac 2003. godine te njegovim priključivanjem flota Jadrolinije broji 55 brodova.

Preuzet će liniju Biograd-Tkon koju je održavao trajekt “Prizna”, brod star više od 50 godina.

Zanimljivo, nakon kupnje trajekt je dobio ime “Tkon”, no ubrzo je preimenovan u sadašnje ime, iako je nejasno, ako se već išlo brodu dati ime po otoku Pašmanu, a ne po mjestu Tkonu na otoku Pašmanu, zašto je u nazivu i taj “otok” kada ga ni jedan trajekt Jadrolinije nazvan po otoku nema.

Kako god, brod se iz brodogradilišta u Puntu zaputio prema luci Tkon otkuda će zaploviti na svoja prva komercijalna putovanja, u floti Jadrolinije.