Karta Kretanja brodova u realnom vremenu!

Phoenician express ponovno s izostancima dolazaka, PRS ispunio očekivanja

CMA CGM Racine, foto: Kelvis

Nakon našeg pisanja o rupama u rasporedu dolazaka brodova matica OCEAN alijance utorkom u Rijeku, što je započelo još krajem kolovoza, servis se samo privremeno stabilizirao. No, već su vidljivi novi izostanci dolazaka u studenom i prosincu.

Tako će raspored dolazaka do prosinca izgledati ovako:

Ever Uranus 15.10. , Navios Unite 22.10. , Ital Usodimare 29.10. , CMA CGM Musset 05.11. , nema broda 12.11. , nema broda 19.11. , RDO Concord 26.11 , nema broda 03.12. , APL California 10.12. , nema broda 17.12.

Za osvrt smo upitali AGCT koji su nam javili da je razlog “rupa” po tjednima neticanje matica CMA CGM u redovitom tjednom servisu. Naime, zbog preslagivanja ticanja matica u servisu, neće biti brodova CMA CGM (u navedenom razdoblju mijenjaju luke ticanja) te ih u servisu neće slati po uobičajenoj ruti. Za sad nema informacije kad će se vratiti na staru rotaciju.

Isto tako kako su prošla dva mjeseca otkako je uveden direktan servis (PRS) između Pireja i Rijeke od strane brodara COSCO, upitali smo za mišljenje AGCT za komentar samog servisa i dojmove.
Ističu kako su izuzetno zadovoljni prometom koji ide s njim, volumen prekrcanih kontejnera u velikoj mjeri utječe na porast cjelokupnog prometa.