Karta Kretanja brodova u realnom vremenu!

Ploveći luksuz, Silver Muse, u četvrtak dolazi u Rijeku

Najnoviji kruzer kompanije Silversea, “Silver Muse” u sklopu svog putovanja od Venecije do Monte Carla, čija je početna cijena “tek” 10.250 američkih dolara za 12 dana, posjetit će i Rijeku, i to u četvrtak 10. kolovoza.

Brod je dugačak 213, a širok 27 metara. Sve je podređeno luksuzu i uživanju u hotelu sa šest zvjezdica. Zato može smjestiti 596 putnika o kojima brine 411 članova posade. Ni previše, ni premalo, taman da bi se zadovoljili i najzahtjevniji klijenti, jer ovo nisu putovanja za svačiji džep.

Ovo je po prvi put da u Rijeku stiže kruzer koji je novogradnja, jer “Muse” plovi tek od travnja. Izgrađen je u brodogradilištu Fincantieri (Sestri Ponente, Italija). Klasificiran je kao mega jahta čija je izgradnja stajala 125 milijuna dolara.
Njegova kompanija u Rijeku stiže po treći put. Prijašnjih godina Rijeka je ugostila “Silver Spirit i “Silver Cloud”.

Riječani ga neće moći vidjeti na putničkom, već na kontejnerskom terminalu na Brajdici. Trenutno prijavljeni gaz broda je 6.7 metara zbog čega neće moći pristati na Molo longu. Očekivani dolazak je u 8, a odlazak u 18 sati.

Gostima su na raspolaganju izleti: Mošćenice i Opatija, Kamačnik, Postojnska jama, Kupa rafting, Vrbnik i otok Krk te Hum, a bit će zasigurno i onih koji će htjeti razgledati Rijeku uključujući i Pomorski muzej, gdje će moći vidjeti najatraktivniji predmet, prsluk za spašavanje s Titanica.

Foto: Pinterest