Karta Kretanja brodova u realnom vremenu!

Počela izgradnja lukobrana i dogradnja obale u luci Klenovica

Počela je izgradnja zapadnog lukobrana i dogradnja operativne obale u luci Klenovica vrijedna 16 milijuna kuna. Službeno, radi se o drugoj fazi izgradnje klenovarske ribarske luke. U prvoj fazi 2012. godine izgrađen je južni lukobran te dograđena obala, što je stajalo devet milijuna kuna. Dakle, ukupno će se u klenovarsku luku uložiti 25 milijuna kuna. Postoji i treća faza, koja podrazumIjeva gradnju gatova s pedesetak vezova.

Od 16 milijuna kuna, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture osiguralo je 14 milijuna kuna, a Primorsko-goranska županija dva milijuna kuna. U prvoj fazi Ministarstvo je osiguralo oko sedam i pol milijuna kuna, a Primorsko-goranska županija i Grad Novi Vinodolski po 830 tisuća kuna.

Zapadni lukobran protezat će se u dužini od 56 metara. Produžit će se i operativna obala. Od postojeće operativne obale do korijena novog lukobrana dogradit će se 58 metara obale u širini od 17 metara. Radove izvodi zajednica izvoditelja GP Krk i Sun Adria, firme koje su u Klenovici gradile i prije pet godina. Radovi će trajati osam mjeseci, što znači da će početkom lipnja 400 stalnih stanovnika Klenovice i četiri tisuće turista moći prošetati novim lukobranom, javlja Novi list

Foto: Novi list