Karta Kretanja brodova u realnom vremenu!

Počela jubilarna 20. Fiumanka

Fiumanka

Od 6. do 9. lipnja održava se jubilarno, dvadeseto izdanje međunarodne jedriličarske regate Fiumanke koja će ponovo okupiti više od 200 jedrilica i gotovo dvije tisuće jedriličara.

Fiumanka, koja je prerasla u prepoznatljiv riječki sportski i turistički brend, održava se pod motom „Imaš barku, imaš jedro, prijavi se!“, a njen centralni događaj započet će u subotu, 8. lipnja od 12 sati kada će na regatnom polju ispred riječkog lukobrana započeti glavna regata, i to uz novi kurs jedrenja.

Prvoga dana 20. Fiumanke riječka luka ugostila je veliki broj već pristiglih jedriličara spremnih za regatu. Zahvaljujući Lučkoj upravi Rijeka, od 1. do 10. lipnja 2019. svim sudionicima Fiumanke koji imaju popunjenu prijavu za regatu na raspolaganju je besplatan vez. 

Održana je gospodarska manifestacija Adria4Blue koju organizira Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Rijeka u partnerstvu s Kraljevinom Norveškom. Događaj je posvećen plavom gospodarstvu i održivom razvoju, a održava se u Rijeci, od 6. do 7. lipnja 2019. godine. Konferencijski dio, održan u prekrasnom ambijentu riječke luke, u sklopu programa 20. Fiumanke, pokazuje da regata privlači u Rijeku velik broj poslovnih ljudi iz Europe i svijeta. 

Otvoren je i regatni ured koji se nalazi na Terminalu, a u kojem se sudionici regate mogu prijaviti do subote, 8. lipnja. Novost ovogodišnje Fiumanke je live tracking putem mobilnih telefona i aplikacije KWINDOO. Sudionici regate mogu preuzeti aplikaciju KWINDOO tracking koja je potpuno besplatna, registrirati se i otvoriti svoj profil, unijeti ime broda i prijaviti se na 20. Fiumanku. Za sve one koji žele pratiti regatu, a u njoj ne sudjeluju, tu je aplikacija KWINDOO live tracking putem koje se mogu pratiti pozicije brodova.

Drugog dana Fiumanke, u petak 7. lipnja s početkom u 14 sati, održat će se 7. Europska medijska regata (European Media Sailing Race), koja će okupiti redakcije brojnih lokalnih, nacionalnih, ali i međunarodnih medijskih kuća iz Austrije, Slovenije i Mađarske.

U subotu 8. lipnja s početkom u 12 sati, održat će se glavna regata, a u nedjelju, posljednjeg dana događaja, od 11 sati plovit će 10. izdanje humanitarne Rotary Fiumanke.

Osim jedrenja, Fiumanka ima cijeli niz drugih događanja, a bogati raspored dostupan je na internet stranici Fiumanke.