Karta Kretanja brodova u realnom vremenu!

Rapska plovidba već 54 godine povezuje otok Rab s kopnom

Rapska plovidba 01.06.2017. obilježila je 54 godine rada i plovidbe u povezivanju trajektnom linijom otoka Raba s kopnom.

Počelo je 01.06.1963. kada je sa preuređenim ribarskim brodom “Ćutin” odplovljena prva trajektna linija između luke Jablanac i luke Rab.

U toj bogatoj povijesti mijenjale su se i građene trajektne luke da bi se otok što više približio kopnu, a isto tako mijenjali su se i nabavljali novi i veći trajekti da bi otok imao što sigurniju i kvalitetniju prometnu povezanost. U proteklih gotovo 55 godina prevezeno je, u oba smjera, preko 9,5 milijuna svih kategorija vozila, a isto tako blizu 31 milijun putnika i turista.

Djelatnici i pomorci otočnog brodara pripremili su zasigurno najbolji dar za dan svoje tvrtke i svog otoka. U brodogradilištu Dalmont d.o.o. Kraljevica gradi se novi trajekt opet otočnog t.j. rapskog imena “Četiri zvonika”, kapaciteta 100 osobnih automobila i 600 putnika. Primopredaja se planira krajem godine, a trajekt “Četiri zvonika” posebno je značajan u postupku koncesioniranja linije.

S obilježavanjem dana Rapske plovidbe, brodar se kao i svi otočani i otočno gospodarstvo pridružuje svekolikim željama za dobru turističku sezonu, a posebno se u tome naglašava uloga lučkih uprava i njihovih usluga u trajektnim pristaništima, jer se u dolasku i odlasku tu stvaraju utisci o cijeloj turističkoj destinaciji otok Rab, stoji u priopćenju samog direktora tvrtke Dragana Andrića.

Foto: Brodovi@shipspotting.com