Karta Kretanja brodova u realnom vremenu!

Riječka kruzing sezona počinje 1. travnja. Saznajte tko sve stiže ove godine u Rijeku!

Nakon pauze od nekoliko mjeseci i broda “Minerva” koji je 6. prosinca prošle godine bio posljednji dolazak uspješne 2016. godine, kada je zabilježeno 15 dolazaka, ove godine u najavi je još bolja sezona.

Tako će Rijeka u 2017. godini biti posjećena 16 puta s 10 različitih brodova od strane 8 kompanija. 5 kompanija u Rijeku stiže po prvi put, a 3 se vraćaju s istim ili novim brodovima.
Od značajki ove sezone, svakako valja istaknuti i dvije novogradnje koje dolaze, a to su kruzeri “Silver Muse” i “Viking Sun” koji su u prometu od ove godine. Najveći kruzer koji će doći bit će “Sea Princess” s gotovo 2.000 putnika, a najmanji, ujedno i najveći svjetski privatni kruzer “La Belle de L’adriatique”.

Od onih koji će u Rijeku dolaziti više puta, svakako je brod “Thomson Spirit”, Rijeku će ticati 6 puta na svojim putovanjima koja počinju iz Dubrovnika. To je ujedno i treći kruzer kompanije “Thomson Cruises” u Rijeci, koja ima najviše dolazaka od početka dovođenja kruzera, upravo iz razloga što je Dubrovnik svake sezone luka ukrcaja i iskrcaja za jedan njihov brod.

Rijeku će ukupno posjetiti preko 16.000 gostiju. Treba istaknuti i da su dva dolaska otkazana, i to brodova “Minerva” i “Voyager” jer ih je kompanija “All Leisure Group”, u čijem su bili vlasništvu, prodala te su svi itinerari otkazani.
No, bez obzira na to, nema sumnje da će i ove godine doći do porasta broja gostiju na kružnim putovanjima u Rijeci. To se vidi i po broju brodova koji će zbog gaza morati pristati na kontejnerskom terminalu na Brajdici. 11 dolazaka bit će na tom terminalu, a 5 na putničkom.

Najave za 2018. još su bolje, s još većim brodovima, a tu ćemo izvojiti samo neka od imena poznatog dijela itinerara poput kruzera “Queen Victoria”, “Riviera”, “Seabourn Encore”, “Azamara Quest”, “Adonia” itd… Itinerar se još popunjava, ali nema sumnje da će iduća sezona biti još bolja, a od toga će imati koristi i grad i luka, jer kruzing industrija nije samo onečišćenje okoliša, već od nje koristi ima široki dijapazon ljudi i zanimanja.

1. travnja dolaskom kruzera “Saga Sapphire” koji je već jednom bio u Rijeci” započinje ova sezona, a završava u studenom, što znači da se turizam u Rijeci produljuje gotovo na cijelu godinu. Najavu dolazaka za 2017. godinu, koju smo izradili na temelju podataka poslanih od strane Lučke uprave Rijeka, možete pogledati klikom na poveznicu ispod.

Najava dolazaka kruzera u Rijeci u 2017. godini

SAGA SAPPHIRE, 1. travnja
“Saga Sapphire” duga je 200 metara, u vlasništvu engleske kompanije Saga Cruises. Izgrađena je davne 1981. godine kao “ms Europa” i od tada mijenjala i vlasnike i nazive. Na njenu izgradnju potrošeno je 120 milijuna dolara, a zadnji remont proveden je 2015. godine. Najveći je brod u Saga grupaciji.

Kapacitet broda je 705 putnika uz 406 članova posade. Kabine na brodu nisu unificirane, a smještene su na 10 paluba. Postoji čak 25 različitih vrsta kabina u ponudi, od predsjedničkih apartmana do malih unutarnjih kabina.

“Saga Sapphire” ima sve potrebno za bezbrižno uživanje na moru, a unatoč godinama, koje su neupitne, unutar broda one su gotovo neprimjetne. Uloženi su golemi novci u obnavljanje interijera i uvođenje novih tehnologija.

U Rijeku dolazi u sklopu kružnog putovanja “Proljeće na Jadranu”, koje je započelo u Southamptonu 18. ožujka, a završit će 13. travnja.

Ostale brodove u sezoni najavljivat ćemo zasebno pred njihove dolaske.