Karta Kretanja brodova u realnom vremenu!

Rijeka od ponedjeljka izravno povezana s Pirejem: Kreće PRS kontejnerski servis

Rijeka će od ponedjeljka biti direktno povezana na tjednoj bazi putem kontejnerskog servisa PRS, odnosno Pireus Rijeka Express.

Servis će biti održavan od strane kineske kompanije COSCO, koja i drži kontejnerski terminal u Pireju, a odvijat će se na tjednoj bazi, gdje će jedine luke u rotaciji biti upravo Pirej i Rijeka.

Radi prepoznavanja važnosti Rijeke od strane COSCO-a, odlučeno je da se ticanje Rijeke makne iz postojećeg AGT servisa (rotacija Piraeus → Rijeka → Koper → Ancona → Piraeus → Yilport Gebze → Gemlik → Thessaloniki → Izmir → Piraeus).
Radi toga otvara se novi servis PRS s također tjednim ticanjem (Rijeka ponedjeljkom, Pirej četvrtak/petak i opet Rijeka ponedjeljak), javlja nam dobro obaviješteni izvor.

Isti izvor navodi, kako se na ovaj način dobiva pouzdan i stabilan servis. Kašnjenja se smanjuju na minimum, ne dolazi do akumuliranih zastoja kao u feeder servisu koji tiče nekoliko luka.

Ističe, kako s novim PRS servisom se očekuje da će doći do povećanja količine tereta, posebno prema novim tržištima centralne Europe (Mađarska, Češka, Austrija), čime se još jednom potvrđuje da Kinezi na Rijeku računaju kao na dio karike u lancu novoga “puta svile” (One road one belt).

U rotaciji će biti brod “Andante”, kapaciteta 850 TEU, a plan je da bude u obradi svakog ponedjeljka u prvoj smjeni.