Karta Kretanja brodova u realnom vremenu!

Rijeka postala luka za luksuzne megajahte

 

Rijeka postaje nautička destinacija za mega jahte. S obzirom na razvojne projekte riječke luke, luksuznih plovećih ljepotica bi u Rijeci moglo biti sve više. Kako nam je pojasnio Andrija Šimić iz pomorske agencije Simmor Marine, Rijeka ima nešto što druge luke nemaju.

“Prije svega, ljudi – ovdje se svatko osjeća kao doma, a to mornaru treba. Drugo je sigurnost, imamo dupli lukobran, to je jedina luka na Jadranu koja ima lukobran od Porto Baroša do Mololonga. I treća stvar – riječke firme koje rješavaju probleme u kratkom roku”, tumači Andrija Šimić.

Kapaciteti su popunjeni, na vezu je trenutačno 14 megajahti i nešto malo manje manjih plovila. No, planova za razvoj ima. Radi se na projektu Porto Baroš. Lokacija bi trebala postati nautički dio unutar luke, otvoren za javni promet.

Je li Rijeka konkurentna cijenom i što je potrebno učiniti da bi se grad i luka razvijali u smjeru luksuznoga nautičkog turizma, koliko vrijede luksuzne ploveće ljepotice i tko su njihovi vlasnici, poslušajte u audio prilogu Radio Rijeke.

Foto: Aramis Vračar