Karta Kretanja brodova u realnom vremenu!

Scenic Eclipse 3. svibnja dolazi u Rijeku, u 3. maju izrezan prvi lim za Scenic Eclipse 2

Prema službenoj najavi Lučke uprave Rijeka, 3. svibnja u Rijeku dolazi kruzer Scenic Eclipse. Kao što je to bio slučaj s kruzerom Marella Dream, koji je početkom godine bio na remontu u Lencu, niti Scenic Eclipse u Rijeku ne dolazi “službeno” s gostima, već je njegov dolazak povezan s trenutnom situacijom u svijetu, odnosno pandemijom koronavirusa.

Dok traje pandemija, kruzer će biti vezan na Riječkom lukobranu. U Rijeku stiže iz Brazila, gdje je okončao svoje posljednje polarno putovanje prije prestanka aktivnosti, a krstarenjima bi se trebao vratiti 30. lipnja (smiri li se situacija, kada seli na sjever Europe.

Brod je hrvatskoj javnosti poznat po tome što je naših ruku djelo. Proizveden je u bivšem brodogradilištu Uljanik, a dolazio je i u Viktor Lenac u svibnju 2019. godine na podvodne radove.

Duško Marušić /Pixsell

Danas na navozima brodogradilišta 3. maj niče njegov brat blizanac Scenic Eclipse 2, zbog čega je Scenic osnovao i tvrtku u Rijeci, MKM Yachts.

http://www.novilist.hr/novilist_public/Vijesti/Rijeka/U-3.-maju-pocela-gradnja-broda-Eclipse-II-najluksuznijeg-polarnog-kruzera-na-svijetu