Karta Kretanja brodova u realnom vremenu!

Trajekt “Četiri zvonika” predan na korištenje Rapskoj plovidbi

U brodogradilištu Dalmont u Kraljevici, održana je danas svečana primopredaja trajekta “Četiri zvonika” vlasniku, odnosno Rapskoj plovidbi, dok je službeno već sve odrađeno 8. veljače. Prvi je to brod izgrađen u ovom brodogradilištu od početka djelovanja Dalmonta u Kraljevici.

Kuma broda bila je predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović, a osim nje svečanosti su nazočili brojni uzvanici, kao i ministar Oleg Butković.

Kako piše Novi list, novi trajekt Rapske plovidbe dug je 79 metara, širok 17,5 metara i s gazom od 2,5 metara. Porinut je u rujnu 2017., točno godinu dana nakon što je položena kobilica, u visokom stupnju opremljenosti. Na prvoj palubi smješten je komforni putnički salon sa 116 sjedala dok je još 172 sjedala osigurano za putnike koji žele uživati u pogledu s paluba trajekta.

Može odjednom prevesti 99 vozila i 594 putnika dok je ukupni kapacitet sadašnje flote Rabljana, u kojoj su četiri trajekta, bio 166 vozila i 1.082 putnika.
U svojih nešto više od pedeset godina postojanja te više od trideset milijuna prevezenih putnika i devet milijuna prevezenih vozila, Rapska plovidba nikad u svojoj floti nije imala ovakav trajekt.

Foto: Fran Radović