Karta Kretanja brodova u realnom vremenu!

U brodogradilište Viktor Lenac stigao “USNS Carson City”

Od danas je remontno brodogradilište Viktor Lenac bogatije za još jednog američkog gosta. U jutarnjim satima petka stigao je još jedan brod američke ratne mornarice “USNS Carson City”.

Kako je i ranije bilo najavljivano, suradnja američke vojske i Viktor Lenca nije završila s brodom “USNS Trenton” već se i dalje nastavlja na obostrano zadovoljstvo.

“USNS Carson City” sestrinski je brod “USNS Trentona”. Po svim specifikacijama su ova dva aluminijska dvotrupca (katamarana) jednaka (dužina 103 m, širina 29 m), osim u godinji izgradnje. Dok je “Trenton” u službi od 13. 4. 2015., “Carson City” je noviji i u službi je od 24. 6. 2016. godine te je samim time u jako dobrom stanju.

Kako doznajemo od dobro informiranog izvora, stigao je dan ranije nego je bilo predviđeno. Na njemu će se obaviti klasični radovi koji su se izvršavali na “Trentonu” u proteklih 45 dana, uz manje izmjene.
Radit će se provjera vodenih mlaznica (water jets), te glavnih i pomoćnih motora. Klasična priča svakog remonta je provjera cinkova, katodne zaštite i bojanje podvodnog dijela broda.

U dok bi trebao ući 5.4. i tamo se zadržati 30 dana. Predviđeni ostanak u Lencu je do 14. svibnja.

Spomenimo i to da je “USNS Trenton” produžio svoj boravak u Lencu do 25. travnja, a više detalja o tome kao i fotografije s probne vožnje od srijede slijede uskoro.

Dolazak “Carson Citya” bili smo najavili i putem naše facebook stranice, još dok je plovio prema Rijeci

Komentari