Karta Kretanja brodova u realnom vremenu!

U Fincantieriju položena kobilica za “Viking Spirit”

Talijanski brodograditelj Fincantieri održao je svečanost polaganja kobilice za još jedan “Vikingov” kruzer. Ovaj put riječ je o “Spiritu”, petom od šest kruzera koje naručuje “Viking Ocean Cruises”.

Prvi blok broda dugačak je 11 metara, oko 29 metara širok, a teži 280 tona. Dio je centralne sekcije broda koji će biti predan na korištenje 2018. godine.

Kao i svi ostali od šest brodova, “Viking Spirit” ojačat će segment malih kruzera. Težit će 47.800 bruto tonna, imati 473 kabine za 946 putnika, s ukupnim kapacitetom od 1.400 ljudi, uključujući posadu.

Ove brodove također krasi najnaprednija tehnologija za štednju energije, ali i da bi se zadovoljili najstroži kriteriji zaštite okoliša. Ugrađuju se visoko učinkoviti motori kao i sustavi za čišćenje od štetnih plinova.

“Viking Star”, bio je prvi u seriji brodova, izgrađen je u brodogradilištu u Margheri, a predan je na korištenje u ožujku 2015. godine. Drugi i treći brod “Viking Sea” i “Viking Sky” predani su u Anconi u ožujku 2016. i siječnju 2017, a u prosincu 2016. porinut je četvrti brod, “Viking Sun”, koji još nije predan vlasniku.
Peti, “Viking “Spirit” tek se počeo graditi, a šesti i posljednji će zaploviti u 2019. godini.

Foto: Fincantieri