Karta Kretanja brodova u realnom vremenu!

U Rijeku stiže kruzer “Seven Seas Explorer”

Odmah dan nakon dolaska kruzera “Queen Victoria” Rijeka će ugostiti još jedan kruzer. Iz Dubrovnika stiže “Seven Seas Explorer”, kompanije Regent Seven Seas Cruises, koja je poznata po luksuznim aranžmanima, a već je u 2017. godini bila u Rijeci s brodom “Seven Seas Voyager

“Explorer” je izgrađen 2016. godine u talijanskom Fincantieriju, kada je i ušao u službu. Dugačak je 223, a širok 21 metar. Na ovakvim luksuznim brodovima omjer putnika i posade vrlo je malen pa tako brod ugošćuje 750 putnika o kojima brinu 552 člana posade. Smještaj je isključivo u apartmanima s balkonima, a najveći od njih (Regent suit) ima čak 413 metara kvadratnih prostora.

Interijer broda na svakom koraku odiše luksuzom. Ukrašen je ogromnim količinama talijanskog Carrara mramora i kamena. Značajne količine zlatnog lista koristio je brodograditelj Fincantieri, kako bi se doprinijelo bogatstvu i luksuzu, a većina lustera je od češkog kristala.

Iz svega je vidljivo da ova putovanja nisu za svakoga, a njihova pojedinačna cijena nije ispod 10.000 eura. Rijeka ima tu čast biti među 11 odabranih luka putovanja koje nosi naziv “10 noći od Rima do Venecije”, a još je veća čast imati naslovnu sliku putovanja, upravo s našeg područja.
Naime, na službenoj stranici kompanije, upravo su Brseč i Rijeka poslužili kao najava ovog putovanja.

Kruzer će u Rijeku stići oko 10 sati u ponedjeljak, a grad napustiti oko 20 sati. Zbog gaza od 7.2 metra bit će vezan na Brajdici.

Komentari