Karta Kretanja brodova u realnom vremenu!

U Rijeku u utorak stiže kruzer “Seven Seas Voyager”

Rijeka će u utorak ugostiti kruzer “Seven Seas Voyager” kompanije Regent Seven Seas Cruises (RSSC), koja po prvi put svojim brodovima stiže u Rijeku.

Riječ je o maloj kruzing kompaniji u sklopu velikog Norwegian Cruise Line Holdinga koja organizira luksuzna krstarenja. Svi RSSC brodovi srednje su veličine, kapaciteta do 700 putnika kojima se nudi luksuzni smještaj u apartmanima s balkonima. Brodovi svojim gostima nude najviše akomodacije, a na jednog člana posade ide 1.6 gostiju, što je među najvećim omjerom u kruzing industriji. Njihovi itinerari su među luksuznijima u svijetu.

Njihova uzdanica “Seven Seas Voyager, jedan je od četiri luksuzna broda koja posjeduju. Izgrađen je 2003. godine. Dugačak je 207, a širok 29 metara. Smješta 700 putnika i 447 člana posade. Drugi je brod na svijetu koji za smještaj ima samo apartmane s balkonima, što dovoljno govori kakav luksuz gosti imaju na raspolaganju.

Ne radi se samo o brzoj usluzi, o inspiriranim plovidbama ili izvanrednim predavačima, nego i činjenici da je ovo brod za krstarenje s velikom osobnošću. Gdje drugdje putnici mogu naći kapetana koji čita poeziju gotovo u isto vrijeme dok je okupiran vremenskim i navigacijskim izvješćima?
Unatoč skupoći, tko je jednom probao RSSC uvijek im se vrati.

A kako i ne bi, kad njihova putovanja nisu kružna i jednoobrazna, većinom su jednosmjerna. Nude luksuzna svjetska krstarenja s polascima iz Kine, Japana i Singapura ili u Europi polaske iz Stockholma, Kopenhagena i Southamptona ili na Sredozemlju uz transfere i repozicioniranje između Europe i Azije preko Sueskog kanala.

“Seven Seas Voyager” kao i svi RSSC brodovi je 100% apartmantski brod s privatnim balkonima. Gostima je na raspolaganju 13 vrsta apartmana, brod ih ima ukupno 353. Najveći je glavni apartman površine 113 kvadratnih metara. Gostima se nude razni sadržaji kako bi im putovanja bila što ugodnija.

U Rijeku stižu u sklopu putovanja od Abu Dhabija do Venecije, a koje je dio velikog repozicioniranja Azija – Europa koje je započelo 23. ožujka u Tianjinu u Kini. Očekuje ga ljeto na Mediteranu, a onda će se potkraj godine vratiti u Aziju.

Gaz broda iznosi 7.1 metar, zbog čega će morati pristati ili na kontejnerskom terminalu na Brajdici ili će možda biti čak i na sidru ispred riječke luke te će gosti biti transferirani posebnim brodovima (tenderima).
Naime, zbog velikih kašnjenja u odvijanju kontejnerskog prometa između Dalekog istoka i sjevernog Jadrana, oba servisa koja dolaze na Brajdicu također kasne.

Tako je tek danas (ponedjeljak) uplovio brod 2M alijance “MSC Regulus” od 366 metara koji je trebao stići još u subotu.
Također treba istaknuti da bi u utorak trebao stići i brod “Pucon” duljine preko 300 metara, od strane drugog saveza, OCEAN alijance, ukoliko također ne bude kasnio.

Jedno je sigurno, uz ovakvu najavu brodova za utorak, ljubiteljima istih sigurno neće biti dosadno. Očekivani boravak “Seven Seas Voyagera” bit će od 8 do 20 sati, nakon čega će se zaputiti prema posljednjoj stanici svog putovanja, Veneciji.

Foto: Siniša Aljinović

Komentari