Karta Kretanja brodova u realnom vremenu!

Uber pokreće brodski prijevoz putnika u Dalmaciji

Uber će ovog ljeta na dalmatinskoj obali pokrenuti uslugu UberBOAT, koja će, kako ističu iz kompanije, prvi puta u svijetu biti pokrenuta upravo u Hrvatskoj i omogućiti bolju povezanost kopna i otoka te otoka međusobno.

Prijevoz putnika obavljat će već postojeće kompanije čiji će gliseri morati imati licencu za komercijalni prijevoz na moru, a i kapetani će morati potrebne dozvole.

Generalni direktor Ubera za jugoistočnu Europu Davor Tremac kaže da kroz luke u Splitsko-dalmatinskoj županiji te u Zadru, Šibeniku i Dubrovniku u ljetnoj sezoni prođe osam i pol milijuna gostiju, pa postoji velika potražnja za uslugama prijevoza na otoke.

Tremac kaže kako Uber turistima predstavlja već uobičajeni standard, a mnogo im je lakše putem aplikacije naručiti brod koji surađuje s Uberom nego se samima snalaziti oko prijevoza.

Kako napominje, već postoji značajan broj kompanija koje se bave prijevozom putnika morem, no one najčešće do klijenata dolaze putem telefona, poznanika ili nekog trećeg, dok će im suradnja s Uberom omogućiti mnogo veću dostupnost korisnika.

Kako pojašnjava Tremac, lokalni prijevoznik koji surađuje s Uberom može paralelno raditi i svoj posao, javlja Novi list.

Poslovni.hr piše da su se na Jadranu već počeli kupovati gliseri koje će Uber angažirati za svoju novu uslugu UberBOAT koju na ovaj svojstven način na ljeto planiraju uvesti prvo u Hrvatskoj, a kasnije i u drugim turističkim zemljama. U planu im je već u lipnju započeti voziti na svim destinacijama na kojima će biti interesa, a pregovori su već započeli u Splitu, Dubrovniku, Korčuli.

Ideja je povećati dostupnost, mobilnost i sigurnost prometa između obale i otoka te između otoka, a Hrvatska je izabrana za plasiranje novog proizvoda zbog značajnog rasta turističkog prometa, pojasnio je Davor Tremac, generalni menadžer Ubera za jugoistočnu Europu.