Karta Kretanja brodova u realnom vremenu!

Uskoro početak nove sezone kruzera u Rijeci

Nova sezona brodova na kružnim putovanjima u Rijeci samo što nije počela.

Prema preliminarnoj listi koju smo dobili od strane Lučke uprave Rijeka, u sezoni se očekuje 11 dolazaka kruzera, od čega će ih čak devet u Rijeku stići po prvi put. Stići će šest novih kompanija, a tri broda bit će duža od 230 metara. Očekuje se da će ukupan broj putnika u sezoni biti oko 11.000. Jedna kompanija stići će istim brodom dva puta, a jedna kompanija s dva različita broda.

Sezona će imati i nekoliko posebnosti. U prvom redu to je dolazak broda “The World”, najvećeg privatnog kruzera na svijetu, na kojem su putnici ujedno i stanovnici. Brod će biti u Rijeci dva dana. Zbog nedostatnog gaza za Riječki lukobran, a i zbog činjenice da dva dana ipak ne bi mogao biti na kontejnerskom terminalu, brod će biti smješten na sidru.

Posebnost ove sezone je i da se u Rijeku vraća “Oriana”, prvi planirani kruzer u povijesti riječke luke. Podsjećamo, “Oriana” je u Rijeci bila još 2012. godine. Godinu nakon nje u Rijeku je stigla i “Adonia”, još jedan kruzer britanskog P&O Cruisesa.

“Šlag na tortu” predstavljat će dolazak najvećeg broda sezone “Queen Victoria”, brodara Cunard Line s oko 2.000 gostiju, što je svojevrstan povratak ovog brodara u Rijeku, još iz ere “Carpathije” i “Titanica”, s tom razlikom što je “Carpathija” ipak bila linijski brod.

Sezona počinje već 26. ožujka dolaskom broda “AIDAaura”. Kao i svake sezone, svaki brod će biti najavljen s naše strane uoči svog dolaska.

Cjelokupnu listu pogledajte uskoro u odjeljku “Dolasci kruzera”, na našem Portalu