Karta Kretanja brodova u realnom vremenu!

USNS Bruce C. Heezen stigao na remont u Viktor Lenac

U ponedjeljak 4. studenog, u remontno brodogradilište Viktor Lenac stigao je brod USNS Bruce C. Heezen, što smo i najavili još kad je u brodogradilište došao USNS Trenton početkom listopada, koji na remontu ostaje do veljače 2020. godine.

Kako saznajemo od povjerljivog izvora, riječ je o civilnom brodu kojeg plaća američka ratna mornarica, a bavi se snimanjem podmorja i izrađivanjem pomorskih karata za američku ratnu mornaricu.
Riječ je o redovitom remontu i bojanju, a posao će se odrađivati u doku 11 brodogradilišta u Martinšćici.

Vojni portal Obris.org  saznaje kako će brod na remontu ostati do 25. prosinca. Navode kako je to peti brod iz klase Pathfinder T-AGS, ali je ujedno i prvi brod iz ove klase koji dolazi na remont u Viktor Lenac.
Remont ovog broda ujedno je jubilarni, 40. projekt kojeg Viktor Lenac radi za američku ratnu mornaricu, te deseti po redu tijekom 2019. godine.

Iako je USNS Bruce C. Heezen posljednji ugovoreni američki vojni brod u ovoj godini, iz brodogradilišta Viktor Lenac za portal Obris.org napominju da „postoji mogućnost da Brodogradilište odradi jedan manji projekt tijekom prosinca na Rodosu na jednom od njihovih brodova”.