Karta Kretanja brodova u realnom vremenu!

Venecija izbačena iz rotacije Ocean alijance, Ever Strong iz Rijeke direktno isplovio za Port Said

AGCT photo

Ono što je bilo najavljeno još početkom siječnja se i dogodilo. Kontejnerska luka u Veneciji više ne sudjeluje u rotaciji luka na servisu Ocean alijance, čiji su članovi CMA-CGM, COSCO, Evergreen i OOCL. Posljednji brod koji je uplovio bio je “APL Oregon” 27. travnja.

Uslijedio je tjedan bez matica Ocean alijance u Jadranu na servisu AE6, kako mu je točan naziv ili opisno Phoenician express.

Nakon tjedna pauze, u utorak 12. svibnja u Rijeku je stigla matica “Ever Strong” po prvi put s novom rotacijom, koja isključuje Veneciju: Shanghai, Ningbo, Pusan, Shekou, Singapore, Suez Canal, Malta, Koper, Trieste, Rijeka, Port Said West, Suez Canal, Jeddah, Port Kelang, Shekou, Shanghai.

S novom rotacijom brodovi će i u Koper stizati jednom, umjesto dva puta kako je prije bio slučaj, kada su dolazili posebno za uvoz, posebno za izvoz. Tako se Rijeka nalazi kao posljednja luka u sjevernom Jadranu , prije nego brodovi napuste Jadran, što smanjuje tranzitno vrijeme prema Dalekom istoku tijekom izvoza.

Zbog nove je rotacije “Ever Strong” nakon obavljenog pretovara, u srijedu 13. svibnja, nastavio svoj put prema Port Saidu.

Osim spomenutih promjena, neke promjene su vidljive u najavama i što se brodova tiče. Prema rasporedu bi tako u srpnju trebao po prvi put stići brod “CMA CGM Ecicca”, a u kolovozu “CMA CGM Rogliano”.

Izostavljanjem Venecije iz rotacije omogućilo se povećanje kapaciteta brodova na servisu AE6.