Karta Kretanja brodova u realnom vremenu!

VIDEO: Flying Clipper krenuo na probnu vožnju

Screenshot: Youtube

Brodograditelji hrvatskog brodogradilišta Brodosplit stvorili su najsofisticiraniji jedrenjak i najsloženiji putnički brod ikad izgrađen. Flying Clipper je, ne samo najveći, nego vjerujem i najljepši, a sa svojim najvećim jedrima i jarbolima vjerojatno i najbrži jedrenjak na svijetu, koji će biti upisan u Guinnessovu knjigu, objavio je Tomislav Debeljak, predsjednik Uprave Brodosplita i DIV grupe.

Flying Clipper je projektiran prema nacrtu jedrenjaka France II iz 1911. godine. Luksuzno je uređen sa štihom koji podsjeća na stare jedrenjake. Dug je 162 i širok 18,5 metara, nosivosti 2000 tona. Ima 5 čeličnih jarbola s 36 jedara u aluminijskim križevima ukupne površine 6.347 kvadratnih metara. Najveći jarbol visok je 63 metra i težak 24 tone, a najveći križ je dug 31 metar. Ima pet paluba, beauty centar, saunu, jacuzzi, spa i fitness centar, prostor za biblioteku i velike salone, a najveći se proteže na tri palube.

Velebni jedrenjak krenuo je i na probnu vožnju, u splitskom je akvatoriju prvi put zaplovio sa svim podignutim jedrima. Prizor je uistinu impresivan. (Slobodna Dalmacija)